Koningin Máxima opgenomen in Bronovo Ziekenhuis

Koningin Máxima is woensdagochtend opgenomen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Ze kwam aan om 7.45 uur, nadat ze afgelopen nacht was teruggevlogen uit China. 

Volgens koning Willem-Alexander is de reis van Máxima goed gegaan. "Ze is veilig aangekomen in het ziekenhuis in Nederland en wordt daar onderzocht." Ook laat hij weten dat het goed met haar gaat. 

Máxima moest woensdag haar bezoek aan China staken en terugkeren naar Nederland. In het Bronovo Ziekenhuis wordt ze behandeld voor haar niekbekkenonsteking.

Een nierbekkenontsteking (pyelonefritis) is een bacteriële infectie van de wand van het nierbekken van één of beide nieren. In de meeste gevallen moeten de klachten na een paar dagen afnemen na het nemen van antibiotica.

Bij Máxima zijn de symptomen zoals koorts en pijn in haar rug echter niet verdwenen. In overleg met artsen is daarom besloten dat ze in Nederland nader onderzocht moet worden.

China

Willem-Alexander en Maxima waren in China voor een staatsbezoek. Willem-Alexander blijft in China om het staatsbezoek te vervolgen.

Volgens RTL Nieuws heeft Willem-Alexander gezegd "zeer veel respect" te hebben voor zijn vrouw. "Het eerste weekend heeft ze met hoge koorts toch gezegd: het is een griepje, ik ga gewoon door. Ze heeft het eerste deel van het bezoek gewoon bijgewoond. Helaas: toen bleek dat het ernstiger was, heeft ze toch moeten afhaken."

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie