Een trein die van Utrecht richting Den Bosch reed, is dinsdagochtend ter hoogte van Orthen tegen de bak van een shovel opgebotst.

Dat meldt een woordvoerder van Prorail.

De bak van zou een vrachtwagen af zijn gevallen. Volgens een passagier was er een harde klap te horen. In de trein zijn echter geen gewonden gevallen. Een treinmedewerker noemde dat een "wonder".

Wel raakte een omstander lichtgewond door het opspattende grind dat de botsing veroorzaakte.

Onderzoek

De politie is bezig met het onderzoek naar het voorval. Na de aanrijding rond 7.15 uur moesten de passagiers nog ongeveer twee uur in de trein verblijven. Uiteindelijk werden zij met een loopbruggetje naar een andere trein verplaatst, waarna hun reis kon worden vervolgd.

Verwacht wordt dat de trein rond 10.00 uur weg kan worden gereden van de plaats van het incident. Het treinverkeer op het traject zal dan ook weer op gang komen.

Wel moeten de treinen bij Orthen langzamer rijden, omdat de spoorwegovergang als gevolg van de botsing beschadigd is geraakt.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload beeld via NUfoto. Of stuur uw beeld in via WhatsApp: +31 6 55246155. Uw video's kunt u sturen naar video@nu.nl.