Bewoners appartementencomplex Bergen op Zoom nog niet terug

De bewoners van het appartementencomplex in Bergen op Zoom dat maandagochtend werd getroffen door brand kunnen de komende dagen niet in hun woning terecht. 

Dat heeft de gemeente maandagmiddag aan de bewoners laten weten. Rond het middaguur mochten ze in groepjes onder begeleiding noodzakelijke spullen ophalen.

De brand brak maandagochtend vroeg uit in de garage onder de appartementen aan de Goudbaard. In de parkeerkelder zijn meerdere brandhaarden gevonden. Daarom vermoedt de politie dat de brand is aangestoken.

Van de 66 appartementen zijn er 38 appartementen de komende twee, drie dagen niet bewoonbaar. Voor zestien woningen geldt dit voor enkele weken. Twaalf appartementen zijn onbewoonbaar verklaard. Het is de bedoeling dat de bewoners de komende dagen bij familie of vrienden verblijven. Als dit niet mogelijk is, helpen de woningcorporatie Stadlander en de gemeente om een oplossing te vinden

Bewoners werden maandagochtend opgevangen in sporthal De Boulevard. De brand veroorzaakte veel rook en diverse auto's vatten vlam. Negen mensen moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen omdat ze rook hadden ingeademd.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie