Vader dood jongetje Dordrecht ook verdacht van poging moord dochter

Justitie verdenkt de vader van het dode 4-jarige jongetje in Dordrecht van poging tot moord op zijn zesjarige dochter. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag laten weten.

Het jongetje werd vorige week dinsdag dood gevonden in een woning aan het Frida Katz-erf in Dordrecht.

De 34-jarige vader wordt ervan verdacht zijn zoon om het leven te hebben gebracht. Het 6-jarige zusje van het jongetje is ongedeerd.

Het is niet duidelijk of het meisje zich in dezelfde woning bevond. Volgens RTV Rijnmond zat ze urenlang op de stoep voor de woning. 

De vader was nergens meer te bekennen. De politie wist hem woensdagmiddag aan te houden toen hij met zijn auto op de N3 ter hoogte van Papendrecht reed.

Hij is maandag voorgeleid en blijft nog zeker twee weken langer vastzitten.

Dramatisch

De dood van het jongetje is hard aangekomen in Heinenoord, waar hij vandaan kwam. ''Evenals veel buurt- en dorpsgenoten ben ik diep geschokt door dit voorval. Het is een dramatische gebeurtenis'', liet burgemeester André Borgdorff weten.

Het gezin was bekend bij de jeugdhulpverlening. Bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling was zeker een melding binnengekomen over problemen bij het gezin waaruit de kinderen kwamen.

Lees meer over:
Tip de redactie