Grote brand in parkeerkelder Bergen op Zoom

Vanwege een grote brand in een parkeerkelder is een appartementencomplex in Bergen op Zoom maandagochtend geheel ontruimd.

Inmiddels is de brand onder controle en neemt de rookontwikkeling af.

Het appartementencomplex bestaat uit 66 woningen. Alle bijna tweehonderd bewoners moeten hun woning uit. Zij worden opgevangen in een nabijgelegen sporthal. Het is nog niet bekend wanneer de bewoners terug kunnen naar hun woning. Rond het middaguur mochten ze in groepjes onder begeleiding noodzakelijke spullen ophalen.

De brandweer laat weten dat er sprake was van meerdere brandhaarden en dat brandstichting niet wordt uitgesloten. In de parkeergarage staan ongeveer 35 auto's. Meerdere wagens vatten vlam. 

Ziekenhuis

De brand veroorzaakte veel rook. Diverse auto's vatten vlam. Negen mensen moesten naar het ziekenhuis omdat ze rook hadden ingeademd. Politie, brandweer en ambulances waren snel ter plaatse.

De brand brak rond 4.45 uur uit aan de Goudbaard en werd opgeschaald naar 'zeer grote brand'. De brandweer zette vier blusvoertuigen en een hoogwerker in om de brand te blussen. Ook de politie doet onderzoek omdat het vermoeden bestaat dat de brand, die in de garage onder de appartementen woedde, is aangestoken.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload ze op NUfoto.nl

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie