Het politieonderzoek naar het in brand steken van de auto van de burgemeester van Rucphen, heeft geleid tot arrestaties in een andere zaak. 

Wegens een ramkraak op een juwelier in Halsteren werden dinsdag drie mannen opgepakt.

De ramkraak aan de Vogelenzang was afgelopen maandagavond laat. In verband daarmee werden dinsdag drie woningen in Sint Willebrord en Oosterhout doorzocht. De arrestanten zijn een 25-jarige man uit Sint Willebrord en twee 58-jarige mannen uit Oosterhout en Sint Willebrord. De laatsten zitten vast wegens heling.

De 25-jarige verdachte zou samen met een nog niet aangehouden tweede man met een auto de ramkraak hebben gepleegd. Ze waren met buit en al in dezelfde wagen weggevlucht. De politie heeft de auto teruggevonden in Sint Willebrord.

Sieraden en drugs

De auto van de burgemeester ging op 2 augustus in vlammen op in Sint Willebrord, dat in de gemeente Rucphen ligt. De politie sluit niet uit dat een van de verdachten iets met de brand te maken heeft, maar dat is nog niet gebleken. "Een naam kwam in het autobrandonderzoek naar voren en kon worden gelinkt", aldus een woordvoerster woensdag.

In de doorzochte woningen werden sieraden (met prijskaartjes) en verschillende soorten drugs gevonden. In de woning in Oosterhout zijn nog vier anderen aangehouden vanwege de grote hoeveelheid drugs. Het zijn twee Roemeense mannen van (29 en 37 jaar), een 32-jarige man uit Gouda en een 42-jarige man uit Oosterhout.