De vader van de overleden jongen in Dordrecht is woensdag aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van zijn 4-jarige zoon.

Dat meldt de politie.

De politie zegt dat de man in een auto werd gezien op de N3 ter hoogte van Papendrecht. Hij werd door agenten gedwongen om te stoppen en aangehouden.

Het jongetje werd dinsdagavond gevonden in een woning aan het Frida Katz-erf in Dordrecht door de 34-jarige vriendin van de vader. De vader was sindsdien spoorloos.

Hij wordt door de politie gezien als verdachte in het onderzoek naar de dood van zijn zoon. Het zesjarige zusje van het jongetje is ongedeerd.

Geschokt

De vierjarige jongen die dinsdagavond dood is gevonden in een woning in Dordrecht, komt uit het nabijgelegen dorp Heinenoord. Dat heeft de burgemeester van de gemeente Binnenmaas, waar Heinenoord onder valt, woensdag laten weten.

"Evenals veel buurt- en dorpsgenoten ben ik diep geschokt door dit voorval. Het is een dramatische gebeurtenis", aldus burgemeester André Borgdorff.

Bloemen en knuffels

Het gezin was bekend bij de jeugdhulpverlening. Bij Veilig Thuis, tot 2015 bekend onder de naam Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, was een melding binnengekomen over problemen bij het gezin, zo werd woensdag duidelijk. De inhoud van de melding is niet bekend.

Buurtbewoners leggen woensdag bij het huis aan het Frida Katz-erf in Dordrecht veel bloemen en knuffels neer.