In Steenbergen geldt sinds woensdagmiddag 16.00 uur een noodverordening in verband met een vergadering over vluchtelingenopvang. 

Burgemeester en politie hebben aanwijzingen dat de harde kern van Feyenoordsupporters naar Steenbergen zou afreizen om de openbare orde te verstoren. Dat meldt de gemeente op de website

Het is woensdag dan ook verboden zonder goede reden in het gebied rond gemeenschapscentrum het Cromwiel rond te hangen of zich te manifesteren als aanhanger van de harde kern Feyenoordfans.

Ook mogen mensen geen stokken, kettingen, stenen, knuppels, glas, brandbare stoffen of andere dingen bij zich hebben die als wapen kunnen worden gebruikt.

Volgens de gemeente zijn er ''voldoende concrete aanwijzingen dat ''geweld of andere vormen van ongeregeldheden mede door het bezit van (vuur)wapens gepleegd gaan worden", schrijft de burgemeester Joseph Vos.

Ingrijpen

Bij een soortgelijke bijeenkomst op 15 oktober moest de politie ingrijpen toen voor- en tegenstanders van een azc in de gemeente zorgden voor onrust. Het kwam tot fysiek geweld en de politie moest de twee groepen uit elkaar houden.

Die dag zou Geert Wilders komen flyeren, maar dat ging niet door. 

Beeldvormende vergadering

De vergadering van de gemeenteraad is een zogenoemde beeldvormende vergadering. De gemeente wil er zo achter te komen hoe de inwoners over asielopvang denken.

Vorige week kondigde de gemeente aan een enquête te houden onder de inwoners. De noodverordening geldt in principe tot middernacht of tot het moment dat de burgemeester deze intrekt.

Animatie: in60seconds.nl