Bij een actiedag van de politie in verschillende plaatsen in West-Brabant zijn dinsdag acht hennepkwekerijen met in totaal 1.840 planten geruimd. Acht mensen zijn aangehouden.

Dat meldt de politie woensdag.

De politie deed invallen in Nieuwendijk, Oosterhout, Breda, Rijsbergen en Tilburg.

Bij een woning aan de Rijksweg in Nieuwendijk vond de politie 260 hennepplanten in twee ingegraven containers. Agenten konden alleen via een verborgen ruimte bij de containers komen. Twee mannen werden aangehouden.

In Breda werd in drie woningen hennep gekweekt, achtereenvolgens aan de Hoekakker (122 planten), de Wethouder van Haperenstraat (315 planten) en de Namenstraat (1.573 stekkenen 60 planten). In totaal werden hierbij vier mensen aangehouden.

In Tilburg vond de politie twee kwekerijen. Eén in een woning aan de Hoefstraat (168 planten) en één in een woning aan de Postelse Hoeflaan (250 planten). In de laatste woning werd een 29-jarige vrouw aangehouden.

Oosterhout en Rijsbergen

In Oosterhout werd in een woning aan de Tilburgseweg een kwekerij met 430 planten gevonden en werd één persoon aangehouden. In een woning aan de Laguitensebaan in Rijsbergen trof de politie een kwekerij met 235 planten aan. Hier was niemand aanwezig, maar de politie sluit komende aanhoudingen niet uit.

In de strijd tegen georganiseerde criminaliteit heeft de politie regelmatig actiedagen om hennepkwekerijen op te sporen en te ontmantelen.