In Leeuwarden is maandag aan het eind van de middag een vrouw op straat door een man met een fles op haar hoofd geslagen. Ze is ter plaatse aan haar verwondingen overleden.

Een verdachte heeft zich kort daarna bij de politie gemeld en verklaarde dat hij het had gedaan. Ook zei hij dat hij verantwoordelijk was voor het neersteken van een andere vrouw, eveneens in Leeuwarden.

Het slaan met de fles gebeurde op de Oude Lune rond 17.20 uur. Het steekincident was een klein uur eerder in een pand aan de Weaze.

De neergestoken vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. Zij verkeert volgens een woordvoerster van de politie niet in kritieke toestand.

De politie zegt dat het erop lijkt dat de vrouw die werd doodgeslagen niet in relatie staat tot de neergestoken vrouw.

Bekijk beelden van plaats delict:

Prostitutiestraat

Over de identiteit van de slachtoffers en verdachte kan de politie nog niks zeggen. Evenmin is al iets bekend over de achtergrond van het geweld. De Weaze staat bekend als een prostitutiestraat, maar of de steekpartij ook in een prostitutiepand plaatshad kon de woordvoerster niet zeggen.

Nadat de vrouw op de Oude Lune met de fles was neergeslagen, ging de verdachte naar het politiebureau enkele honderden meters verderop en legde hij zijn verklaring af. Hij zit vast en wordt verhoord.