Een lerares van groep 3-4 van de Koningin Emmaschool in Schoonhoven heeft maandag een kind in de klas vastgebonden met een touw. De juf zag geen andere uitweg om de drukke leerling onder controle te krijgen.

De overkoepelende stichting Onderwijs Primair heeft een verhaal van AD tegenover NU.nl bevestigd.

De leerling in kwestie was erg druk. Hij liep door de klas en luisterde niet. Daarom zocht de docente een touw en bond de jongen vast. De vrouw maakte hem uiteindelijk ook weer zelf los, toen ze besefte dat ze fout bezig was.

Directeur Miriam van der Smissen van de stichting Primair Onderwijs spreekt van een "impulsieve, overspannen reactie". De juf zit sinds het incident thuis, in afwachting van een onderzoek door de bedrijfsarts en een daarop volgend disciplinair gesprek.

Nauw contact

"Er is in de zestien jaar dat ze nu voor ons werkt geen enkel incident geweest", legt Van der Smissen uit. "Ze krijgt een officiële berisping. Wat er verder gebeurt, laten we afhangen van het onderzoek en het gesprek."

De ouders van de jongen zijn het volgens de directeur eens met dit besluit. De school onderhoudt nauw contact met de familie. Ook is er uitgebreid met de jongen gepraat "en is beklemtoond dat het incident op geen enkele manier zijn schuld was".