Anti-islambeweging Pegida gaat op zondag 8 november weer demonstreren in Utrecht. Dat is volgens Pegida-woordvoerder, Edwin Wagensveld, 95 procent zeker. 

RTV Utrecht sprak maandag met Wagensveld.

Er is ook een kleine kans dat het protest op 1 november plaatsvindt, maar dat hangt volgens Wagensveld nog af van een aanstaand overleg. 

Bij de betoging van zondag in Utrecht werden tien mensen aangehouden. Volgens de woordvoerder waren dat allen relschoppers. Negen van hen zijn maandag weer vrijgelaten. 

OM

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de anti-islamtoespraak van Raffie Chohan van Pegida onderzoeken. Chohan had het in haar toespraak over "massieve inteelt in de islamitische cultuur die de intelligentie van moslims aantast". 

Honderden mensen hadden zich zondagmiddag verzameld op het Vredenburg in Utrecht voor een betoging van de uit Duitsland afkomstige anti-islamitische beweging.

Video: Pegida demonstratie in Utrecht leidt tot rellen

Video: Pegida demonstratie in Utrecht leidt tot rellen
Video: Pegida demonstratie in Utrecht leidt tot rellen

Moskeeën

Leden van Pegida zijn tegen de komst van vluchtelingen. Betogers willen dat onder meer moskeeën en islamitische scholen dichtgaan en willen minder opvang voor vluchtelingen.