Mohammed G., de terreurverdachte die in 2013 schuldig werd bevonden voor het plannen van een jihadreis naar Syrië, is afgelopen vrijdag opnieuw opgepakt.

Hij zou willen deelnemen aan de strijd van Islamitische Staat (IS) in Syrië of Irak, meldt het Limburgs Dagblad maandag. Het Landelijk Parket bevestigt de berichtgeving. 

De in Maastricht woonachtige G. werd bijna twee jaar geleden veroordeeld voor het voorbereiden van moord. Hij hoefde daar niet de cel voor in, omdat hij door de rechtbank volledig ontoerekeningsvatbaar werd verklaard. G. moest wel naar een psychiatrisch ziekenhuis, waar hij een jaar in behandeling heeft gezeten.

De AIVD startte dit jaar weer een onderzoek naar G.. Daaruit bleek dat hij weer naar Syrië of Irak wilde afreizen. Ook was hij op zoek naar een vals paspoort.

In april werd G. ook al eens opgepakt op verdenking van het voorbereiden van terroristische activiteiten, maar werd na twee weken weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Wel moest hij zijn paspoort inleveren.