De Universiteit Leiden is dinsdag enkele uren beveiligd door agenten, omdat er bij de politie een dreiging was binnengekomen dat er geschoten ging worden op een van de faculteiten.

Dat zegt de politie tegen NU.nl.

De politie zegt dat er geen aanleiding meer is om extra toezicht bij Universiteit Leiden te handhaven. Volgens de universiteit zelf wordt er nog wel extra gesurveilleerd.

Volgens de politie was het niet bekend om welke faculteit het ging en werden daarom alle gebouwen uit voorzorg bewaakt. De Universiteit Leiden meldt zelf dat ook de gebouwen van de universiteit in Den Haag in de gaten werden gehouden.

Schietpartij

Volgens de woordvoerder heeft iemand tegenover de politie de dreiging geuit dat er een schietpartij zou gaan plaatsvinden op de universiteit. Of dit telefonisch is gebeurd of op een andere manier wil de politie niet zeggen.

De politie zegt te onderzoeken wie er achter de dreiging zit.

Een woordvoerder van de Universiteit Leiden liet al weten dat de colleges gewoon doorgaan. In samenspraak met de politie was besloten dat er geen evacuatie hoefde plaats te vinden. De universiteit stond in nauw contact met de politie over de situatie.

Politie stopt beveiliging Universiteit Leiden
Politie stopt beveiliging Universiteit Leiden

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto, of via WhatsApp