De politie houdt er rekening mee dat de beruchte Ajax-supporter Martin van de P. mogelijk achter de bezetting van de Ajax-kantine zit. 

Dat bevestigde een woordvoerder van de politie dinsdag na een bericht hierover in De Telegraaf. De mobiele eenheid arresteerde zondag 126 Ajax-aanhangers, omdat zij niet van plan waren de kantine De Toekomst te verlaten.

Van de P., die eerder werd veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord op vier bezoekers in een Haarlemse seksclub, is niet aangehouden. De recherche onderzoekt momenteel zijn rol bij de actie.

De eerste Ajax-supporters zijn inmiddels weer op vrije voeten. De politie denkt nog tot woensdag nodig te hebben voordat iedereen is gehoord en alle zaken zijn afgehandeld.

Aandacht

De voetbalfans zouden met hun actie aandacht willen vragen voor het nog altijd ontbreken van een supportershome. Sinds het supportershome naast de ArenA begin dit jaar afbrandde, is er nog altijd geen plek aangewezen voor een nieuw honk.

De politie liet weten dat het onderzoek naar de brand is afgerond, omdat ze geen verdachten op het spoor is gekomen. Mocht daar alsnog verandering in komen, dan wordt het onderzoek volgens een woordvoerster heropend.