Jos de G. (48) die begin 2014 werd aangehouden voor verkrachting van en moord op Nicole van den Hurk, blijft ontkennen. 

Hij stelt dat het niet zijn dna is, dat is gevonden op het lichaam van het 15-jarige Brabantse meisje dat op 6 oktober 1995 verdween. En als het wel zijn sporen zijn, dan heeft hij vrijwillige seks met haar gehad, hoewel hij zich dat niet herinnert.

Dat is ongeveer wat hij eind september heeft verklaard bij de rechter-commissaris.

Zijn advocaat Job Knoester zei maandag bij een regiezitting in de rechtbank in Den Bosch dat de uitleg van Jos de G. helemaal niet zo vreemd is. ''Ze gingen op dezelfde locaties uit.''

Alternatief

De officier van justitie was niet onder de indruk van de verklaring die de verdachte onlangs aflegde. Volgens haar is er nog steeds geen concreet alternatief scenario dat de vondst van het DNA van De G. verklaart. Hij zegt niet te weten waar hij haar ontmoet zou hebben of wanneer.

''Hij kwam in een kroeg waar zij ook kwam. Dat is alles.'' Wat volgens Vrijhoeven ook niet klopt in het verhaal, is dat hij zich haar niet herinnert. ''Nicole zou toch moeten opvallen. Kort erna was ze vermist. De media stonden er bol van.'' Ze wees erop dat het dinsdag precies twintig jaar geleden is dat Nicole verdween.