Het KNMI waarschuwt in de nacht van zondag op maandag dat in grote delen van Nederland mist kan voorkomen met een zicht van minder dan 200 meter. Plaatselijk is het zicht 40 tot 60 meter.

Het weerinstituut heeft voor dat gebied waarschuwingscode geel (mogelijk kans op gevaarlijk weer) afgegeven.

Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) is het "echt oppassen op de weg, omdat er lokaal maar 60 meter zicht is." De VID waarschuwt weggebruikers dat de ochtendspits "vervelend" gaat worden.

In delen van Noord- en Zuid-Holland en Friesland is het zicht maandagochtend gedaald naar 100 tot 150 meter. Heel plaatselijk is het zicht zelfs 40 tot 60 meter en is tijdelijk sprake van (zeer) dichte mist.

In de tweede helft van maandagochtend lost de mist weer op. In de noordelijke provincies en het IJsselmeergebied kan dit tot de middag duren, denkt het KNMI.

Zondagochtend kwam in het grootste deel van het land ook al mist voor. Het KNMI had toen ook code geel afgegeven voor het hele land met uitzondering van de Waddeneilanden. Onder meer luchthaven Schiphol had last van de weersomstandigheden. Een aantal vluchten was vertraagd, andere vliegtuigen stegen überhaupt niet op. Pas tegen het middagur was de mist grotendeels weer opgelost.