De 40-jarige vrachtwagenchauffeur die vastzat omdat hij expres een ongeval zou hebben veroorzaakt waardoor een motoragent zwaargewond raakte, is vrijgelaten. 

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft zondag laten weten dat de man niet langer verdacht wordt van poging tot doodslag.

Het ongeval gebeurde donderdag op de snelweg A15. De 37-jarige agent is buiten levensgevaar. Omdat het gaat om een agent van het korps Rotterdam-Rijnmond doen verkeersspecialisten van de eenheid Den Haag onderzoek.

Het onderzoek is nog niet klaar en de chauffeur wordt nog wel verdacht van het veroorzaken van het ongeval. Tot nu toe is onderzocht wat zichtbaar was vanuit de vrachtwagencabine en er is met getuigen gesproken. De politie heeft beelden van het ongeluk bekeken die met een dashcam van een automobilist waren opgenomen. De motoragent is nog niet gehoord.

Volgens de politie-eenheid Rotterdam zal hij blijvend letsel overhouden aan het incident. Hij verblijft nog op de afdeling intensieve zorg van het ziekenhuis.

Helmoed Wierda, directeur operatiën van de eenheid Rotterdam, heeft zondag het publiek bedankt voor de steun. ,,Het is hartverwarmend om te ervaren hoe het publiek meeleeft met onze gewonde collega. De vele reacties die via de sociale media tot ons komen, de kaartenactie maar ook reacties van burgers op straat aan agenten bieden een enorme steun.''