Het hele land heeft zondagochtend last gehad van dichte mist. Het KNMI gaf code geel af voor alle gebieden behalve de Waddeneilanden, maar trok dit rond 11 uur in. Rond het middaguur begon de mist weg te trekken.

In Flevoland, Overijssel en Drenthe bleef de mist het langst hangen en bleef de code geel wat langer van kracht.

Het zicht was zondag in de vroege ochtend op veel plaatsen minder dan 200 meter. Volgens Weeronline was de situatie vooral in het westen riskant. In de Randstad was het zicht op sommige plekken minder dan 50 meter, aldus Weeronline.

Voor zover bekend heeft de dichte mist nog niet tot veel ongelukken geleid.

Vliegverkeer

Op luchthaven Schiphol duurt de hinder door de mist wat langer. Er vertrokken zondagochtend daardoor minder vliegtuigen dan normaal. Een aantal vluchten was vertraagd en ook zijn er vluchten geannuleerd. "Dit zal ook nog even zo blijven", zegt een woordvoerder. Schiphol adviseerde reizigers de actuele vertrektijden in de gaten te houden of contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Rotterdam The Hague Airport had geen last van de mist. Vertrekkende vliegtuigen hebben meer dan 125 meter zicht, aldus een woordvoerder, en dat is genoeg. Pas rond het middaguur wordt op Rotterdam de eerste aankomende commerciële vlucht verwacht en waarschijnlijk is de mist tegen die tijd grotendeels opgelost.

Aanvankelijk werd code geel (gevaarlijk weer) afgegeven voor Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en Zeeland. Later werd die waarschuwing uitgebreid met de provincies Noord-Brabant, Overijssel, Limburg en Gelderland en nog weer later met Groningen, Friesland en Drenthe.

Video: Beelden van de mist

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Woensdag ZW 2
Donderdag O 2
Vrijdag -2° Z 2
Zaterdag Z 3
Zondag ZW 5

Bekijk de actuele weersverwachting