Twee inmiddels ontslagen rechercheurs zijn donderdag veroordeeld tot anderhalf jaar cel omdat ze onterecht schoten op twee auto's. 

De rechtbank in Rotterdam strafte de twee voor poging tot doodslag en het maken van een vals proces-verbaal over dit incident.

De twee politiemensen schoten op 26 maart 2013 op de 's-Gravelandseweg in Schiedam op de auto's. Er was echter geen sprake van een noodweersituatie, concludeert de rechtbank. Er is niet duidelijk geworden dat op een van de rechercheurs werd ingereden. Die rechercheur heeft dat zelf uiteindelijk ook in een verhoor toegegeven.

De politiemannen dachten dat een van de auto's was gestolen. In werkelijkheid ging het om een huurauto en waren de inzittenden onschuldig.

De rechercheurs verklaarden na het schietincident dat deze auto op hen in was gereden en dat ze daarom hadden geschoten. Omdat dit niet waar bleek te zijn, zijn ze ook voor meineed gestraft.

Het Openbaar Ministerie had tijdens de behandeling van de zaak ook anderhalf jaar cel tegen de twee politiemensen geëist.