De A15 richting Rotterdam is donderdagmiddag ter hoogte van de Botlektunnel afgesloten na een ongeluk waarbij een motorrijder van de politie is betrokken.

Dat meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

De agent kwam iets voor 16.00 uur met de motor in botsing met een vrachtwagen. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, wordt momenteel onderzocht. Daarbij wordt de vrachtwagenchauffeur aangehouden voor verhoor.

Volgens de politie is de motorrijder weer buiten levensgevaar, maar nog wel zwaargewond. De agent is overgebracht naar het Erasmus MC. 

De politie roept getuigen van het ongeval op zich te melden. Volgens de VID is er mogelijk opzet in het spel.

Rond 18.30 uur is één rijstrook weer geopend. De VID verwacht dat de tien kilometer file nog een paar uur nodig heeft om op te lossen. Het onderzoek gaat langer duren dan normaal omdat er politie bij betrokken is. Ook op de omrijdroute via de N218 staat een file. Autobestuurders kunnen nog wel omrijden via de N57.

Noord-Holland

Ook in Noord-Holland en Utrecht staan donderdag in de avondspits lange files. Die zijn onder meer veroorzaakt door een aantal ongevallen en spitsstroken die niet open gingen. Op de ringweg van Amsterdam staat het verkeer op sommige plekken helemaal vast, meldt de ANWB. In totaal staat in beide provincies ongeveer 100 kilometer stilstaand verkeer.

Bekijk de actuele situatie op de weg