De 37-jarige vrouwelijke hoofdverdachte Zarina R. in de Biesboschmoord wil een bekennende verklaring gaan afleggen. 

Dat werd donderdag duidelijk op een tussentijdse zitting in het proces tegen de vrouw. Tot nu toe zweeg ze.

Slachtoffer in deze zaak is de dertigjarige Pool Adrian Weckowicz. Zijn lichaam werd januari vorig jaar gevonden in de Biesbosch, in verregaande staat van ontbinding. Hij had een relatie met de vrouw.

Volgens haar advocaat Sidney Smeets heeft de 37-jarige verdachte uit Andel zichzelf verdedigd tegen een aanval en verkrachting door het slachtoffer. De Pool is door messteken om het leven gebracht.

Noodweer

Smeets sprak van een noodweersituatie, wat erop duidt dat hij de rechtbank te zijner tijd zal vragen de vrouw niet te bestraffen voor het doden van Weckowicz.

De 49-jarige medeverdachte is Jacobus P. uit Veen. Hij heeft toegegeven dat hij de vrouw, met wie hij een tijdje een relatie had, heeft geholpen met het verstoppen van het lijk. Hij zegt dat hij niks met de dood van de 32-jarige Pool te maken heeft.

De man is sinds ongeveer twee maanden op vrij voeten, maar wordt nog steeds verdacht van moord of doodslag. Het is echter nog maar de vraag of hij hiervoor veroordeeld zal worden, omdat de raadkamer van de rechtbank eerder oordeelde dat er geen ernstige bezwaren meer tegen hem zijn voor dit strafbare feit.

Psychiater

Het zal nog wel even duren voordat het Openbaar Ministerie met een strafeis komt tegen de twee. Zarina R. moet nog onderzocht worden door een psychiater. Eind november krijgt ze de gelegenheid om bij een onderzoeksrechter een verklaring af te leggen.

Als ze daar volledig openheid van zaken geeft, kan het snel gaan met het proces. Doet ze dat toch niet, dan heeft zowel het Openbaar Ministerie als de advocaat van Jacobus P. nog vragen naar aanleiding van het sporenonderzoek.