Bij een botsing tussen twee auto's en twee vrachtwagens bij Lauwersoog (Groningen) zijn donderdagochtend twee mensen om het leven gekomen. Op de A20 bij Vlaardingen-West overleed eerder op donderdag een motorrijdster na een ongeluk met een auto.


 

Dat meldt de politie.

De twee slachtoffers zaten bij elkaar in een auto. Ze raakten bekneld in het voertuig, hulp mocht niet meer baten. Beide inzittenden overleden op de plaats van het ongeluk.

De andere betrokken chauffeurs kwamen met de schrik vrij. Er waren veel hulpdiensten aanwezig en ook een traumahelikopter.

Het ongeluk op de Marneweg bij Lauwersoog vond plaats in zeer dichte mist. Volgens sommigen was het zicht minder dan tien meter. De weg, die de stad Groningen en Lauwersoog verbindt, is de komende uren nog in beide richtingen afgesloten vanwege onderzoek. Het verkeer wordt omgeleid.

Video: Dodelijk ongeluk bij Lauwersoog

Dodelijk ongeluk bij Lauwersoog
Dodelijk ongeluk bij Lauwersoog

A20

De A20 tussen Hoek van Holland en Gouda is donderdagochtend afgesloten geweest bij Vlaardingen-West na een dodelijk ongeluk. Een motorrijdster kwam daarbij om het leven.

Ter hoogte van Vlaardingen-West kwam de motorrijdster rond 8.30 uur in botsing met een auto. Een traumahelikopter en verschillende hulpdiensten waren bij het ongeluk aanwezig. 

Het verkeer werd omgeleid. De A20 bleef volgens de verkeersinformatiedienst VID tot 10.30 uur gesloten voor onderzoek.

Het ongeval zorgde niet alleen voor file op de A20. Ook op de aansluitende wegen in het Westland was het druk. De vertraging kon volgens de verkeersdiensten oplopen tot negentig minuten.

Tractor

Bij een ongeluk met een tractor in het Brabantse Haaren is donderdagmorgen een 48-jarige motorrijder uit Sint-Michielsgestel om het leven gekomen.

De tractor werd volgens de politie bestuurd door een zestienjarige jongen uit Liempde. Hij sloeg rond 6.30 uur op de kruising van de Belversestraat en het Eind linksaf en zag daarbij waarschijnlijk de motorrijder over het hoofd, die van de andere richting kwam aanrijden.

De man op de motor kon de tractor niet meer ontwijken en was vermoedelijk op slag dood.

Botlektunnel

Vanwege een ongeval op de A15 was de Botlektunnel donderdag aan het einde van de ochtend enige tijd afgesloten voor verkeer van Europoort naar Rotterdam.

Ter hoogte van Spijkenisse kwam een auto onder een vrachtwagen terecht. Bij het ongeluk waren twee vrachtwagens en een bestelbus betrokken, laat de VID weten. Over gewonden is niets bekend.

Rond 12.00 uur werd de weg weer vrijgegeven. Automobilisten konden omrijden via de Botlekbrug.

Autobrand

Op de A12 bij knooppunt Oudenrijn tussen Arnhem en Den Haag zorgde een brandend voertuig voor vertraging. Volgens de VID vatte rond 9.00 uur een veegauto vlam. Om de brand te blussen zijn twee van de drie rijbanen afgesloten.

Nadat de brand geblust was, bleven de rijstroken nog enige tijd afgesloten. Het wegdek moest namelijk eerst worden gereinigd.

Rond 12.00 uur werd de rijbaan weer vrijgegeven.

Aanhanger

Een verloren aanhanger veroorzaakte donderdagochtend veel vertraging op de A58 bij Bavel tussen Tilburg en Breda.

De aanhanger was volgens de ANWB redelijk snel geborgen, desondanks liep de vertragingstijd op tot meer dan vijftig minuten.