De politie onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van beruchte motorclubs bij de brand die in juni de auto van burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem in de as legde. 

Ook heeft de politie aanwijzingen dat er een verband is tussen dit incident en een reeks branden in clubhuizen van motorclubs in Noord-Holland.

Een woordvoerder van de politie in Noord-Holland bevestigde woensdag berichtgeving hierover in De Telegraaf.

In februari van dit jaar werden twee clubhuizen van motorclubs door brand verwoest. Het ging om het clubhuis van motorclub Rogues in Opmeer en het clubhuis van motorclub Expendables in Obdam. In beide gevallen waren er aanwijzingen van brandstichting.

De Telegraaf meldde eerder al dat de voorman van de Hells Angels in Haarlem, Lysander de R. achter ''de intimidatiecampagne tegen concurrerende clubs" zou zitten. De R. zit vast voor wapenbezit.

Ontmoeting

Burgemeester Schneiders ontmoette De R. enkele weken voordat zijn auto in brand vloog toevallig bij een tankstation. De Hells Angel liet daarbij weten niet gediend te zijn van eerdere uitspraken van Schneiders, die verheugd had gereageerd op De R.'s arrestatie eind april dit jaar. De burgemeester ervoer die ontmoeting naar eigen zeggen echter niet als bedreigend.

In 2014 kwam de internationale motorclub Bandidos naar Nederland. Sindsdien woedt een concurrentiestrijd tussen de Hells Angels en deze nieuwkomer. Daarbij wordt geweld over en weer niet geschuwd. De strijd gaat gepaard met schietpartijen, aanslagen en brandstichtingen.