Bij het werk aan de snelweg A12 zijn zondag achttien auto's licht beschadigd geraakt. Die stonden geparkeerd op het Stationsplein in Voorburg, dat onder het wegdek ligt. 

Toen de werkers een voeg van de snelweg schoonmaakten, kwamen gruis en kleine steentjes los, zegt Rijkswaterstaat. Het puin kwam terecht op daken, ruiten en motorkappen.

De auto's worden schoongemaakt op kosten van aannemer BAM. Dat kost volgens Rijkswaterstaat ongeveer 100 euro per auto. Het is nog niet bekend hoeveel het kost om deuken weg te werken.

De snelweg is het gehele weekeinde afgesloten richting Den Haag, van knooppunt Prins Clausplein naar het Malieveld. De werkzaamheden begonnen vrijdagavond en duren tot maandagochtend. De schade in Voorburg heeft volgens Rijkswaterstaat geen gevolgen voor het werk.

A12 dicht

Door werkzaamheden aan onder meer het asfalt op de Utrechtse Baan, het laatste deel van de A12, is de belangrijkste toegangsweg naar de hofstad zondag afgesloten. Volgens de ANWB is de hofstad wel te bereiken via Leidschendam over de N14. Maar daar is het risico om in een file terecht te komen groot.

Tegelijkertijd zijn op de N211 bij Wateringen ook werkzaamheden. De op-en afrit bij afslag 12 van de A4 naar de N211 is wegens een reconstructie dicht waardoor verkeer van en naar Den Haag er geen gebruik van kan maken. De Haagweg in Rijswijk, een andere toegangsweg tot Den Haag, is wegens werkzaamheden beperkt beschikbaar.

Meer files

Op de A27 van Breda naar Utrecht ondervond het verkeer zondagochtend bij Lexmond hinder van een gekantelde vrachtwagen. De truck met oplegger was half in de sloot beland. Daarbij was ook brandstof en olie in de sloot en op het wegdek terecht gekomen.

De rechterrijstrook was lange tijd dicht omdat het voertuig geborgen moest worden. Dit leidde tot talloze kilometers file. De overlast was rond half twaalf voorbij.

Heeft u beeld bij dit nieuws? Stuur uw foto's in via NUfoto. Video's kunnen naar video@nu.nl