In Heerlen is vrijdagavond laat een man in een auto doodgeschoten. De dertigjarige inwoner van Brunssum is vermoedelijk meerdere keren vanuit een andere auto onder vuur genomen. 

Volgens de politie lijkt het op een gerichte actie. De daders zijn nog spoorloos. Een man die als bijrijder in de auto van het slachtoffer zat, is zaterdag aangehouden.

De schietpartij was om 22.45 uur op de Heerenweg in een woonwijk. Het slachtoffer zat met de bijrijder in zijn auto, toen hij vanaf de Torenstraat en enkele andere straten in Brunssum over honderden meters werd achtervolgd en beschoten, mogelijk met een automatisch vuurwapen.

Bij de Heerenweg vonden agenten het slachtoffer in een tuin. De bijrijder wist te ontkomen. Een toevallig passerende automobilist bracht hem naar het ziekenhuis.

Na behandeling is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Volgens de woordvoerder van de politie om te kijken wat zijn rol is geweest bij het gebeuren.

Helikopter

Uit politieonderzoek blijkt dat een auto in de buurt snel is weggereden. In die auto zaten vermoedelijk een of meerdere schutters die de auto van het slachtoffer hebben beschoten. Met een helikopter en een speurhond is vergeefs gezocht naar de daders.

De politie heeft een team van twintig rechercheurs op de zaak gezet. Enkele wegen in de buurt van de Heerenweg zijn zaterdag afgezet in verband met het onderzoek, dat zeker tot de avond zal duren.