Door vechtpartijen op het terrein van asielzoekerscentrum (azc) in Overberg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee mensen gewond geraakt.

De politie heeft twee anderen opgepakt, meldt een woordvoerder.

Aan het begin van de nacht werd er door twee groepen gevochten. De politie kreeg de situatie onder controle, maar twee uur later liep het opnieuw uit de hand. Inmiddels is het weer rustig op het terrein. De aanleiding voor de vechtpartijen is onduidelijk.

De eerste melding van onrust was rond 0.30 uur. "Er werd flink gevochten", zei een politiewoordvoerder. Agenten haalden de groepen uit elkaar. 

Helikopter

Rond 2.30 uur bleek het opnieuw uit de hand te zijn gelopen. Er was sprake van een "massale vechtpartij", waarbij "tientallen mensen" betrokken waren. Volgens de woordvoerder werd ook schade aangericht op het terrein. "Er is tijdens de vechtpartij onder meer meubilair gebruikt."

De politie stuurde tientallen agenten en een politiehelikopter naar Overberg, een dorp in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Inmiddels is er afgeschaald, maar er blijven wel agenten bij het azc om de situatie in de gaten te houden. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.