De Britse crimineel James Tarrant (66) heeft zichzelf in Nederland aangegeven. De al vijf jaar voortvluchtige drugshandelaar liep zaterdag een politiebureau in Breda binnen.

In een verklaring van de Britse autoriteiten staat dat de uitleveringsprocedure inmiddels is gestart. De in 2010 tot veertien jaar cel veroordeelde man uit Essex werd in 2009 al gearresteerd.

Tarrant verdween echter toen hij op borgtocht vrijkwam. Hij is in Groot-Brittannië onder andere veroordeeld voor drugshandel.

De man stond op een lijst met gevaarljike, voortvluchtige criminelen die de Britse autoriteiten zochten in Nederland. In 2014 lanceerden de Britten een publiekscampagne in Nederland om de voortvluchtigen alsnog te vinden: Operation Return.

Amsterdam

In Nederland lopen geregeld gezochte Britse criminelen tegen de lamp die zich hier veiliger wanen dan in hun eigen land. In augustus gebeurde dat met het beruchte Britse criminele paar Patrick en Constance Adams in Amsterdam. Een agent spotte het tweetal vanuit het politiebureau.

Hij stond uit het raam te kijken vanuit de locatie op de Nieuwezijds Voorburgwal toen hij het duo voorbij zag lopen en de vrouw achterom keek. Het stel werd in Groot-Brittannië al langere tijd gezocht voor poging tot moord en wapenbezit.