De zussen en ex-vriendin van Willem Holleeder zullen nog dit jaar als getuigen worden gehoord in het hoger beroep van het grote liquidatieproces.

Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam donderdag besloten.

Het gaat om Astrid en Sonja Holleeder en Sandra den Hartog (ook weduwe van de geliquideerde crimineel Sam Klepper). De verhoren zijn op 30 november en 1 december.

De vrouwen hebben belastende verklaringen afgelegd over de betrokkenheid van Holleeder bij een aantal liquidaties in het criminele milieu. Hun verklaringen zijn ook belangrijk voor het liquidatieproces 'Passage'. De zaak tegen Holleeder bij de rechtbank is echter gescheiden van het liquidatieproces bij het gerechtshof.

Holleeder zou met onder anderen Dino Soerel, Fred Ros, Jesse R. en de inmiddels geliquideerde Ali Akgün hebben samengewerkt, die centraal staan in het liquidatieproces.

Deuren sluiten

De rechters zullen Holleeders zussen en ex horen tijdens een gewone zitting. De aanklager heeft echter gezegd dat hij de het hof gaat vragen om de deuren dan voor het publiek te sluiten. De rechters zullen dat in overweging nemen, lieten ze weten.

In de zaak tegen Holleeder worden de drie vrouwen ook gehoord. Dat zal gebeuren van december tot maart. Die verhoren zijn besloten.

Moordzaken

Holleeder wordt ervan verdacht de hand te hebben gehad in de dood van Cor van Hout (2003), vastgoedmagnaat Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006).

Holleeder wordt ook doodslag op Robert ter Haak verweten. Die stond bij Van Hout toen hij werd vermoord.