Een 34-jarige Pool die in 2013 in Meijel een auto-ongeluk veroorzaakte waardoor drie mensen om het leven kwamen, is in hoger beroep veroordeeld tot vijftien maanden cel. 

Ook heeft hij een rijontzegging gekregen voor vier jaar. Slachtoffers waren een tweejarig meisje en haar opa en oma.

De zaak kreeg vorig jaar veel aandacht doordat de vader van het meisje een stoel naar de rechters gooide nadat het toenmalige vonnis was uitgesproken. De rechtbank veroordeelde de Pool tot 120 uur werkstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar.

Ook buiten de rechtszaal leidde de straf tot commotie. De rechtbank legde daarom in een aparte verklaring uit dat de taakstraf was opgelegd omdat niet vaststond dat de automobilist veel te hard had gereden. Ook was hij niet dronken of stoned of met zijn telefoon bezig geweest.

Video: Vader van slachtoffer gooit stoel naar rechter

Hogere snelheid

Het verschil zit hem er met name in dat het hof nu uitgaat van een veel hogere snelheid. Het hof heeft daar onderzoek naar laten doen en de verklaringen van getuigen hierover meegenomen.

De 34-jarige bestuurder belandde door die hoge snelheid op de linker weghelft, stuurde terug, raakte de controle kwijt en reed de grootouders aan die over het fietspad reden.

Het tweejarige meisje zat in een stoeltje voorop de fiets. Het ongeluk gebeurde in een flauwe bocht aan de Heldensedijk in Meijel, aan de grens van Limburg en Noord-Brabant.