De politie heeft nieuwe aanwijzingen gevonden in het onderzoek naar de dood van een 68-jarige vrouw uit Tilburg. 

Agenten en militairen kamden woensdag de bosjes uit bij de flat aan de Bartokstraat, waar slachtoffer Thérèse Hiwat woonde en eind april dood werd aangetroffen.

Na de vondst van ''verschillende goederen'' stelt de politie dat de oplossing van het misdrijf dichterbij is gekomen. Wat voor spullen het zijn, wil de politie niet zeggen ''om de dader niet wijzer te maken''.

Agenten en militairen begonnen hun zoekactie nadat ze van een getuige een tip hadden gekregen. De militairen gebruikten metaaldetectors. ''Wij hebben zulke apparatuur niet op voorraad, Defensie wel'', verklaarde een woordvoerder.

Weinig bewijs

Een negentienjarige jongen uit Tilburg wordt nog altijd verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw. Hij werd kort na haar overlijden al opgepakt, maar na enkele dagen op vrije voeten gesteld omdat er weinig bewijs was. 

Toch zit de jongen momenteel vast, omdat hij ook nog van een ander misdrijf wordt verdacht. Details daarover kon de woordvoerder niet geven.

Andere verdachten

De politie sluit overigens niet uit dat in het onderzoek naar de dood van de Tilburgse nog andere verdachten in beeld zullen komen.

Over de mogelijke toedracht en de doodsoorzaak van het slachtoffer heeft de politie tot nog toe niets bekendgemaakt. Thérèse Hiwat stond in de buurt bekend als een gewone, aardige vrouw. Na haar dood herdachten honderden Tilburgers haar met een stille tocht.