Op de A2 richting Utrecht staan dinsdagmiddag lange files als gevolg van een afsluiting van de Leidsche Rijntunnel eerder op de middag.

Dat meldt de Verkeers Informatiedienst (VID).

Verkeer vanuit Amsterdam staat voor de tunnel over een afstand van zeker 10 kilometer vast. Ondanks dat de tunnel inmiddels weer is vrijgegeven, lost de file volgens de VID maar langzaam op.

Automobilisten moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer zestig minuten. De VID verwacht dat de files nog zeker tot na de avondspits zullen duren.

Omrijden

Verkeer wordt geadviseerd om te rijden via Hilversum over de A1 en de A27. Overigens begint het ook op deze wegen volgens de VID inmiddels behoorlijk druk te worden.

In de Leidsche Rijntunnel werd dinsdagmiddag een onbekende vloeistof aangetroffen. In reactie hierop werd besloten om de tunnel preventief af te sluiten. De vloeistof is inmiddels door de brandweer onderzocht. Deze bleek ongevaarlijk te zijn.

Drukte op wegen

Ook op andere Nederlandse wegen is het dinsdagmiddag erg druk. Aanleiding is de vele regen.

Volgens de VID stond op het hoogtepunt van de avondspits in totaal 354 kilometer file. Dit was vergelijkbaar met de avondspits van 27 augustus. De laatste keer daarvoor dat er zo veel file stond, was tijdens de avondspits van 5 februari dit jaar.