Ook in hoger beroep heeft de rechter besloten dat de politiebonden mogen doorgaan met de cao-actie waarbij agenten gerechtsdeurwaarders niet meer begeleiden. 

Het gerechtshof in Den Haag vindt dat de schade op dit moment niet zo groot is dat deze onaanvaardbaar is.

Ook in eerste instantie stond de rechter de actie toe die eind augustus begon. Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur ging echter in beroep tegen die uitspraak.

Gerechtsdeurwaarders moeten volgens de wet begeleid moeten worden door de politie, als bij een beslaglegging de deuren zijn gesloten of de toegang wordt geweigerd. Door de actie kunnen ze hun werk niet meer goed doen en lijden ook anderen schade, zoals woningbouwverenigingen die kampen met achterstallige huurbetalingen.

Volgens het hof heeft de politie weinig actiemiddelen ter beschikking. De politie moet namelijk altijd komen als de veiligheid in het geding is. Dat heeft meegewogen bij de beslissing de actie toe te staan.

Video: Reactie persraadsheer

'Deurwaardersactie politie mag doorgaan'
'Deurwaardersactie politie mag doorgaan'

Reactie ACP

Voorzitter Gerrit van de Kamp van de grootste politiebond ACP is tevreden met de uitspraak. Hij vindt het goed dat de rechter zich opnieuw heeft uitgesproken over de actie en benadrukt dat de bonden zich aan de wet houden.

Politiemensen voeren al maanden actie voor een beter cao-voorstel van minister Van der Steur. De deurwaardersactie is de zoveelste in een lange reeks cao-acties.