De ex van de verpleegkundige die in augustus werd doodgeschoten op de parkeerplaats van het Waalwijkse TweeSteden Ziekenhuis wil de politie aansprakelijk stellen voor haar dood.

Dat meldt BN De Stem dinsdag. De Tilburger, de vader van het 4-jarige kind van de vermoorde vrouw, heeft zijn advocaat gevraagd te onderzoeken of de politie aansprakelijk kan worden gesteld.

De 28-jarige verpleegster werd doodgeschoten door haar andere ex, John F. De vrouw had al een paar keer bij de politie aangifte tegen hem gedaan en verklaard dat hij een vuurwapen had.

De politie erkende eerder al dat het de urgentie van de dreiging verkeerd had ingeschat en heeft beloofd uit te zoeken hoe dit kon gebeuren. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een integriteitsteam van het korps Zeeland-West Brabant.

Kamervragen

Verdachte John F. zit nog vast. Zijn voorarrest werd onlangs met negentig dagen verlengd.

D66 ziet parallellen met de moord op Els Borst, waarbij ook verkeerde inschattingen zijn gemaakt, en heeft kamervragen gesteld. Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie wil eerst het onderzoek afwachten.