Het gerechtshof in Amsterdam ziet door de recente ontwikkelingen in de zaak-Badr Hari geen aanleiding om meteen actie te ondernemen of de planning aan te passen. 

Dat blijkt uit een verklaring van het hof. Op 29 oktober zal het gerechtshof, zoals gepland, uitspraak doen.

Afgelopen weekend werd bekend dat Bénédicte Ficq zich terugtrekt als advocate van Hari. Vrijdag had zij het hof er nog van weten te overtuigen haar cliënt de uitspraak van de beroepszaak in vrijheid af te laten wachten.

Het Openbaar Ministerie had eerder verzocht de schorsing van Hari's voorarrest op te heffen. Een van Ficq's argumenten daartegen was dat Hari in het weekend in Marokko moest komen opdraven voor een vechtsportgala.

In een brief heeft de advocate het hof laten weten ''dat haar achteraf is gebleken dat het toernooi in Marrakesh al voor de zitting van vrijdag was uitgesteld en dat zij het hof daarover onopzettelijk onjuist heeft geïnformeerd''. Het hof ziet geen aanleiding om de planning aan te passen door deze nieuwe ontwikkelingen. 

Alles gezegd

Aan NU.nl zegt een woordvoerder van het OM dat ze niet zullen vragen om de schorsing alsnog op te heffen, nu blijkt dat de vechtsporter heeft gelogen over het kickboxgala. "Wij hebben alles daarover al gezegd tijdens de rechtszaak en verwijzen verder naar het persbericht van het hof."

Hari wordt verdacht van een aantal mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven, waaronder die van zakenman Koen Everink in de Amsterdam Arena tijdens Sensation 2012. Het OM heeft in hoger beroep drie jaar cel tegen hem geëist.