Op een industrieterrein aan de Hurksestraat in Eindhoven is maandag een zeer grote brand uitgebroken. Rond 14.15 uur werd het sein brand meester gegeven.

Dat meldt de brandweer.

Het vuur brak uit in een loods naast een bedrijfsverzamelgebouw. Metershoge vlammen sloegen uit het dak. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Bij metingen in de omgeving van de brand zijn geen asbestdeeltjes aangetroffen, zo meldt de gemeente. In eerste instantie werd gemeld dat op het terrein van de loods wel asbestdeeltjes lagen, maar dit bleken roetdeeltjes te zijn.

De gemeente adviseert omwonenden dringend om van de roetdeeltjes af te blijven.

Naar aanleiding van de brand werd een NL-alert verstuurd in het gebied De Hurk en Strijp in Eindhoven. Hierin werd bewoners geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Inmiddels geldt dit advies alleen nog voor zover mensen last hebben van hun ogen en luchtwegen.

Rampenzender

Omroep Brabant is in het kader van de brand ingezet als rampenzender. De gemeente heeft daarnaast een speciaal telefoonnummer waar inwoners informatie kunnen inwinnen over de brand: 040 238 1349.

In de loods waar de brand uitbrak stond verpakkingsmateriaal opgeslagen, waaronder pallets en plastic. Mede hierdoor ontstonden enorme zwarte rookwolken die vanaf grote afstand waren te zien.

Oorzaak

De brandweer heeft vier bluswagens en een hoogwerker ingezet om het vuur te bedwingen. Uiteindelijk slaagde de brandweer erin te voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere omringende panden.

Werknemers van enkele andere bedrijven nabij de loods moesten uit voorzorg de omringende panden verlaten. Volgens de brandweer is een aantal van deze bedrijven inmiddels weer vrijgegeven.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Video: Grote brand in Eindhoven

Brand industrieterrein Eindhoven
Brand industrieterrein Eindhoven

Heeft u beeld bij dit nieuws? Upload uw foto’s op NUfoto en mail videobeelden naar video@NU.nl