In Zwolle heeft zondagnacht een uitslaande brand gewoed in de gymzaal van een oud schoolgebouw. Ongeveer dertig huizen moesten worden ontruimd vanwege de enorme rook die vrijkwam. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brand ontstond zondagavond rond 22.20 uur in het vrijstaande gebouw aan de Veerallee. Brandweerlieden rukten groots uit om de vlammen te bestrijden, maar hadden uren nodig om het vuur onder controle te krijgen.

Rond 2.45 uur kon het sein brand meester worden gegeven. De brandweer zal nog de hele nacht bezig zijn met nablussen, zegt een woordvoerder.

Bij de brand is geen asbest vrijgekomen. 

Bewoners van de Prins Hendrikstraat die hun huis uit moesten, zijn opgevangen op een politiebureau. Voor hen werd onderdak geregeld. Om hoeveel mensen het in totaal gaat, is nog onbekend.

Video: Uitslaande brand in oud schoolgebouw Zwolle

Metingen

Bewoners van vijf huizen aan de Veerallee konden in de loop van de nacht terug. In de andere huizen worden nog metingen uitgevoerd om te kijken of ook die woningen kunnen worden vrijgegeven.

Waardoor de brand is ontstaan, is onduidelijk. De sportzaal wordt momenteel verbouwd, maar of dat iets met de oorzaak van de brand te maken heeft, kon de brandweer nog niet zeggen.