Bénédicte Ficq, de advocate van Badr Hari, heeft per direct besloten om haar verdediging van de kickbokser stop te zetten.

Dat meldt het advocatenkantoor van Ficq zaterdag op twitter.

Volgens het kantoor heeft Ficq "om haar moverende redenen" besloten om de verdediging van Hari neer te leggen.

Het is nog onduidelijk wat precies de aanleiding is geweest voor het besluit van Ficq. Ook is niet duidelijk wie de verdediging van Hari zal overnemen.

Misleid

Volgens De Telegraaf heeft Ficq de verdediging stopgezet omdat Hari haar mogelijk heeft misleid. Hari moest afgelopen vrijdag voor het gerechtshof in Amsterdam verschijnen, waarbij het hof moest oordelen of Hari opnieuw in voorlopige hechtenis moest worden genomen.

Ficq zou tijdens de zitting op verzoek van Hari hebben aangevoerd dat hij dit weekend zou deelnemen aan een belangrijk vechtsportgala in Marokko. Dit was tevens het belangrijkste argument van Ficq waarom Hari niet opnieuw in hechtenis moest worden genomen.

Vlak nadat het hof had bepaald dat Hari op vrije voeten kon blijven, maakte de organisatie van het vechtsportgala volgens De Telegraaf bekend dat Hari zich had afgemeld voor het evenement. Zodoende zou Hari het hof en ook zijn eigen advocate hebben misleid.

Mishandelingen

Badr Hari werd vorig jaar door de rechtbank schuldig bevonden aan een reeks mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven. Een van de slachtoffers was zakenman Koen Everink, die tijdens het dance-evenement Sensation White in 2012 door Hari geslagen zou zijn.

Hari kreeg van de rechtbank een gevangenisstraf van anderhalf jaar opgelegd, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De procedure in hoger beroep richt zich tegen het oordeel van de rechtbank.

Het OM heeft in hoger beroep drie jaar celstraf tegen Hari geëist.