De jongen die zich vrijdagochtend opsloot in het toilet van een Thalys-trein op het Centraal Station in Rotterdam is mogelijk 16 jaar oud. 

Dat heeft zijn advocaat gezegd, zo schrijft de NOS.

De jongen wilde zwartrijden, aldus de advocaat. Er was volgens hem dus geen terroristisch motief. 

De politie maakt de identiteit van de jongen nog niet bekend. Hij wordt op dit moment nog verhoord, maar door een taalbarrière gaat dat moeizaam. "Het is heel lastig. We kunnen nog steeds geen 100 procent uitsluitsel geven", aldus een woordvoerder. De jongen had ook geen legitimatie bij zich.

De jongen heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Ook is hij verward en moet hij worden gehoord met behulp van een tolk. Gezien zijn lichamelijke en geestelijke gesteldheid, wordt ook bekeken welke hulp de jongen nodig heeft.

Overmeesterd

Het station van Rotterdam werd vrijdag ontruimd nadat de man de trein van Amsterdam naar Parijs was ingerend. Bijna drie uur later werd hij overmeesterd door een arrestatieteam.

Hij bleek ongewapend en verzette zich niet. Wegens hyperventilatie werd hij voor controle tijdelijk naar een ziekenhuis gebracht. In de trein zijn geen explosieven gevonden.

Video: Rotterdam CS wordt ontruimd

Ontruiming Rotterdam Centraal
Ontruiming Rotterdam Centraal