Op het politiebureau aan de Ringbaan-Zuid in Tilburg hebben agenten zaterdagmorgen mogelijk een explosief aangetroffen. Het zat in een koffertje dat vrijdag in beslag werd genomen na een huiszoeking.

Dat meldt Omroep Brabant.

De Explosieven Opruimings Dienst heeft het koffertje meegenomen en brengt het op een andere locatie tot ontploffing, zo tweet Politie Tilburg zaterdagmiddag. Het bureau is weer vrijgegeven.

Het koffertje werd, samen met enkele andere goederen, vrijdag meegenomen bij een huiszoeking in Kaatsheuvel. Daar werd opdracht voor gegeven nadat donderdagmorgen tijdens een controle van een auto een 42-jarige Tilburger en een 31-jarige man uit Kaatsheuvel werden aangehouden. In het voertuig werd een dubbelloops jachtgeweer en diverse munitie werd aangetroffen. Een van de mannen had bovendien amfetamine pillen bij zich.

Agenten die het koffertje zaterdag op het politiebureau openden, ontdekten een mogelijk explosief. ''De collega's vertrouwden het niet. Het bureau is daarom deels ontruimd en ook de omgeving is afgezet'', aldus de woordvoerder van de politie. Ook de hulpdiensten en de Explosieven Opruimingsdienst werden ingeschakeld. 

De politie heeft kort de omgeving rond het politiebureau afgezet. Inmiddels is het hele politiebureau weer toegankelijk, zo zegt de woordvoerder.

De politie wil in verband met het onderzoek niet zeggen wat er precies in de koffer zat. "Het was vrijwel zeker een explosief en daarom heeft de EOD het meegenomen. Er zijn foto's van gemaakt zodat we het met de verdachte kunnen bespreken", aldus de woordvoerder van de politie.