Een 25-jarige man uit Deurne heeft een gevangenisstraf van tweeënhalf jaar waarvan één jaar voorwaardelijk opgelegd gekregen. De man heeft minderjarige meisjes via Facebook afgeperst en bedreigd.

Dat meldt Omroep Brabant maandag.

Uit onderzoek is volgens de rechtbank duidelijk geworden dat de man een minderjarige misleidde om met hem naar bed te gaan. Ook probeerde hij twee andere meisjes zover te krijgen. De man is tevens veroordeeld voor het betasten van een van zijn slachtoffers. Tegen de dader was vier jaar cel geëist door het OM.

Op Facebook maakte de 25-jarige twee profielen aan waarmee hij zijn slachtoffers bedreigde. "Je bent me fucking money schuldig", schreef hij aan een van de meisjes. De man waarschuwde ook dat er geen contact gemaakt mocht worden met de politie.

De afperser wist uiteindelijk 2.950 euro en een mobiele telefoon in zijn bezig te krijgen. Dat geld gebruikte de man vervolgens om minderjarige meisjes seksuele handelingen bij hem te laten verrichten. 

Inbraak

Ook is de man schuldig bevonden aan meerdere woninginbraken. In huizen van familieleden van zijn toenmalige vriendin kwam de dader met een valse sleutel binnen en ontvreemde daar goederen.

De rechter verplicht de man tot het meewerken aan een behandeling. "Hij handelde uit winstbejag en zijn eigen seksuele behoeften en trok zich niets aan van de belangen van zijn slachtoffers."