Treinreizigers moeten vrijdag tot na de avondspits rekening houden met verminderd treinverkeer rond Utrecht Centraal.

Aanleiding voor de problemen is een goederentrein met een kapotte stroomafnemer aan de oostzijde van het station. Deze heeft een bovenleiding beschadigd. Inmiddels is de trein naar een ander spoor gereden.

In de loop van vrijdagmiddag kwam het treinverkeer weer langzaam op gang. Prorail is van plan om de kapotte bovenleiding in de nacht van vrijdag op zaterdag te herstellen.

De NS verwacht dat de verstoring nog tot zaterdagochtend 04.00 uur zal duren en heeft op een aantal plaatsen bussen ingezet om reizigers te vervoeren.

De extra reistijd kan oplopen tot een uur.

Video: Tot na avondspits treinproblemen Utrecht CS

Tot na avondspits treinproblemen Utrecht CS
Tot na avondspits treinproblemen Utrecht CS

Slachtafval

Mensen die vanwege de problemen bij Utrecht Centraal met de auto wilden reizen, hadden vrijdagmiddag mogelijk pech. Een deel van knooppunt Oudenrijn bij Utrecht was geblokkeerd door slachtafval, dat van een vrachtwagen is gevallen. De verbindingsweg van de A2 naar de A12, vanuit Amsterdam richting Arnhem, was dicht.

Het duurde tot ongeveer 18.20 uur duurt om de weg schoon te maken. Achter de vleesresten stond een file vanaf Breukelen. Omdat er geen auto's mogen stilstaan in de Leidsche Rijntunnel, werd het verkeer bij het begin daarvan tegengehouden. 

Bekijk hier de actuele situatie op het spoor

Heeft u beeld bij dit nieuws? Upload uw foto's via NUfoto en mail uw video's naar video@NU.nl