Er zijn nieuwe opgenomen gesprekken tussen Willem Holleeder en zijn zus Astrid opgedoken. 

Dat meldt NRC Handelsblad vrijdag op basis van bronnen die het dossier goed kennen.

Gedeeltes van deze gesprekken zijn toegevoegd aan het strafdossier. Het zou hierbij gaan om twee gesprekken die zijn opgenomen door zijn zus toen Holleeder nog vrij was.

Een van de gesprekken gaat over de gevolgen van de verklaringen van de veroordeelde Fred Ros. Ros sloot een jaar geleden een deal als kroongetuige. Het andere gesprek gaat over zijn zus Sonja, de weduwe van Cor van Hout. Hij spreekt in deze opname op dreigende manier. Volgens de krant zou dit gesprek steun geven aan de claim dat Holleeder plannen had om zijn zus te laten vermoorden.

Voorarrest

Willem Holleeder staat vrijdag in een pro-formazitting voor de rechter. 'De Neus' zit in voorarrest en wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidaties van Cor van Hout (2003), Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006).

Holleeder wordt verder beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie, daarin zou hij met onder anderen met Dino Soerel, Fred Ros, Jesse R. en de geliquideerde Ali Akgün hebben samengewerkt.

Video: De zaak van Holleeder in 60 seconden

Korte uitleg rechtzaak tegen Willem Holleeder
Korte uitleg rechtzaak tegen Willem Holleeder

Animatie door in60seconds