Een 34-jarige Pool die in Meijel een tweejarig meisje en haar grootouders heeft doodgereden, heeft woensdag in hoger beroep een jaar cel horen eisen. Ook moet hij van de aanklager een rijverbod van drie jaar krijgen.

De zaak is geruchtmakend. Toen de rechtbank in Roermond de Pool vorig jaar een taakstraf van 120 uur oplegde, smeet de woedende vader van het omgekomen meisje een stoel naar de rechter. De politie zette de vader, die de straf veel te laag vond, uit de rechtszaal.

Ook buiten de rechtszaal leidde de 'lage' straf (het Openbaar Ministerie had vijftien maanden cel geëist) tot commotie. De rechtbank legde daarom in een aparte verklaring uit dat de straf was opgelegd, omdat niet vaststond dat de automobilist veel te hard had gereden. Ook was hij niet dronken of stoned of met zijn telefoon bezig geweest.

Het Openbaar Ministerie rekent het de Pool echter zwaarder aan en ging in hoger beroep.

Toedracht

Het ongeluk gebeurde in een flauwe bocht aan de Heldensedijk in Meijel, aan de grens van Limburg en Noord-Brabant. De automobilist belandde op de linker weghelft, waar een camper hem tegemoet reed.

De man stuurde bij, verloor de controle en kwam in de rechterberm terecht. Over en door een heg kwam hij op het fietspad terecht waar de slachtoffers waren.