De 51-jarige man uit Roosendaal die donderdagmiddag omkwam door een schietpartij in zijn woonplaats werd vermoedelijk het slachtoffer van een burenruzie. 

De politie heeft een 58-jarige plaatsgenoot aangehouden. Het slachtoffer was geen partij in de ruzie, het lijkt er volgens de politie op dat hij heeft geprobeerd te bemiddelen.

De gearresteerde verdachte had het al geruime tijd aan de stok met zijn naaste buren. Er zijn meerdere meldingen van bedreiging en ruzies gedaan. Inzet van buurtbemiddeling, de woningcorporatie en de wijkagent leverde niets op. De verdachte is een bekende van politie, justitie en hulpverleningsinstanties.

De man had geen wapenvergunning, en het wapen was illegaal. Hij zit vast voor verhoor, zijn gezinsleden zijn elders ondergebracht.

Melding

De politie kreeg rond 17.00 uur een melding van een schietpartij op de Burgemeester Freijterslaan. Agenten troffen het slachtoffer zwaargewond aan waarna de man ter plaatse is overleden, aldus een woordvoerster. De vermoedelijke schutter was zijn woning ingevlucht maar kon na korte tijd worden aangehouden toen hij naar buiten kwam. ''De verdachte kwam naar buiten en kon op een rustige manier worden gearresteerd.''

De schietpartij vond plaats in een woonwijk. De politie had daarom een groot gebied afgezet.