Door de hevige regenbuien op vrijdag is er lokaal al 46 millimeter regen gevallen. Normaal valt er in de hele maand september 80 tot 90 millimeter in de kustprovincies en in Flevoland rond de 75 millimeter. Sommige plaatsen in Nederland zullen vrijdag deze maandsom al bereiken.

Dat meldt Weeronline.

De meeste regen is tot dusver gevallen in Noord-Holland, Friesland, Flevoland, Utrecht, het noorden van Zuid-Holland, het westen van Gelderland en het westen van Overijssel.

Sinds middernacht viel er op grote schaal tussen de 20 en 30 millimeter, maar lokaal viel nog veel meer regen. In Ter Aar viel tot 22.00 uur al bijna 52 millimeter en in Biddinghuizen 45.

Ook in De Bilt is het nat. Daar viel tot dusver 40 mm regen. In het zuiden valt er minder regen, met hoeveelheden tot 10 millimeter.

Nog steeds trekken felle buien over, maar geleidelijk worden de buien in de nacht minder intens en minder talrijk.

De gemiddelde neerslaghoeveelheid in de hele maand september ligt tussen 75 en 90 millimeter. Deze maandsom zal vrijdag op meerdere plekken al worden bereikt, in vier dagen tijd.

Zaterdag

Ook zaterdag zal er veel regen vallen. De meeste buien trekken in de ochtend en aan het begin van de middag over het land. Er zal niet zoveel regen vallen als vrijdag. Ook zondag gaat het regenen, maar ditmaal zijn het lichte buien. 

Regenradar

Heeft u foto's of videos bij dit nieuws? Upload via NUfoto of stuur in via WhatsApp (+31655246155) .