Een wilde achtervolging van een auto in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen voerde in de nacht van donderdag op vrijdag uiteindelijk naar Nederland.

Na uren achtervolgen wist de bestuurder op de A73 met hoge snelheid te ontsnappen.

De Duitse politie achtervolgde op den duur met minstens 24 politieauto's en een helikopter een zwarte auto die rond 01.00 uur weigerde te stoppen bij een verkeerscontrole in Düsseldorf.

De auto scheurde weg en reed over een reeks snelwegen en door een heleboel plaatsen, inclusief Keulen, Wuppertal, Bochum, Essen, Bottrop, Krefeld en Mönchengladbach. De auto keerde vaak en de bestuurder zou er onderweg, ondanks de achtervolgers, in zijn geslaagd te tanken.

Roermond

De politie riep de Nederlandse collega's te hulp toen de auto ons land ten oosten van Roermond binnenscheurde en de A73 nam. Daar achtervolgden meerdere Nederlandse politieauto's de wagen, maar die konden hem niet bijhouden, bevestigden de collega's in Roermond. De auto reed toen zonder licht en had geen kentekens meer.

Het is niet precies bekend hoeveel mensen er in de auto zaten en waarom die uit handen van de politie wilden blijven, meldden Duitse media donderdag. Er zouden zeker vier gemaskerde mensen in de auto hebben gezeten.

De politie in Düsseldorf berichtte dat de auto over meer dan 400 pk beschikte en heel erg hard reed. Maar de ontsnapping uit Duitsland is volgens een woordvoerder vooral te wijten aan het dichte autosnelwegennet in de regio. Dat maakt het voor de politie erg moeilijk te anticiperen welke afslag of oprit de auto neemt.