Leefbaar Rotterdam heeft het plan voor de rijksweg A13/A16 afgewezen. Hierdoor is een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad tegen het wegenproject van minister Melanie Schultz van Infrastructuur.
 

Dat meldt het AD.

De bewindsvrouw zal volgens Leefbaar Rotterdam de plannen moeten aanpassen.  "Deze minister is maar niet bereid om een euro extra te geven", zegt woordvoerder Reinier de Jong van de partij. "Op deze wijze piepelt Den Haag Rotterdam. We hebben al twee keer een motie over deze weg aangenomen, maar die worden zo niet gehonoreerd."

De verbindingsweg zou ook volgens andere partijen in de gemeenteraad, zoals GroenLinks en de Partij van de Dieren, te veel schade toebrengen aan de omgeving. Een 'nee’ van de Rotterdamse gemeenteraad wordt gezien als een niet te negeren signaal voor Schultz.

Tweede Overschie

De tegenstanders zijn bang voor een 'tweede Overschie'. De Rotterdamse wijk aan de snelweg wordt zwaar getroffen door het drukke verkeer op de A13 van en naar Den Haag. De angst is dat ook Ommoord dit lot treft, als de nieuwe A13/A16 doorgaat.

De gemeenteraad van Rotterdam beslist op 17 september over de A13/16. De collega's in Lansingerland, waar de weg ook langs zou gaan lopen, doen dat een week eerder. De nieuwe weg zou in 2021 open moeten gaan.