FC Utrecht heeft ook bot gevangen bij de commissie van beroep van de KNVB en moet gewoon de boete betalen van 10.000 euro die de tuchtcommissie in juli had opgelegd voor antisemitische spreekkoren. 

De aanhang van de club zong in de thuiswedstrijd op 5 april tegen Ajax kwetsende anti-Joodse teksten.

De bijkomende sanctie van de tuchtcommissie is ook gehandhaafd en die houdt in dat FC Utrecht de volgende wedstrijd tegen Ajax moet spelen met een lege Bunnikside.

De commissie van beroep stelt, evenals als eerder de aanklager betaald voetbal en de tuchtcommissie, dat FC Utrecht tijdens de wedstrijd onvoldoende heeft gedaan om tegen de spreekkoren op te treden.

Brief

De supporters zongen in De Galgenwaard antisemitische teksten als: ''Me vader zat bij de commando’s, me moeder zat bij de SS. En samen verbrandden zij Joden, want Joden die branden het best''. De spreekkoren zorgden voor veel commotie.

De commissie van beroep kapittelt FC Utrecht ook nog over de brief die de club stuurde aan de seizoenskaarthouders op de Bunnikside. Daarin kondigde de club aan voor hen een andere plaats te vinden in het stadion tijdens de eerstvolgende wedstrijd tegen Ajax.

De commissie van beroep vindt het opvallend dat de club niet de gelegenheid aangreep in die brief afstand te nemen van de deelnemers aan de spreekkoren. Ook meent de commissie dat ''FC Utrecht met de boodschap in de brief het effect van de straf deels ondermijnt en het doel en de functie daarvan lijkt te miskennen.''