Asielzoekers opgevangen op Autotron en in Enschede

Enschede bouwt een asielzoekerscentrum voor maximaal zeshonderd mensen. De vluchtelingen komen in een nieuw complex aan de oostkant van de stad. 

Ook op het Autotron in Rosmalen worden tijdelijk asielzoekers opgevangen. Daar gaat het om maximaal vijfhonderd mensen.

Het complex in Enschede zal hooguit tien jaar open zijn. Het is nog niet bekend wanneer de eerste bewoners er in trekken. ''We zijn barmhartig voor onze medemens, mensen zoals u en ik'', zei wethouder Jurgen van Houdt woensdag in een verklaring.

Op het Autotron kunnen de vluchtelingen in eerste instantie terecht in een evenementenhal. Daarna wordt op het buitenterrein van Autotron een grote paviljoentent voor hen neergezet. De noodopvang mag tot 1 januari worden gebruikt.

COA

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) had om de tijdelijke opvang gevraagd. Op korte termijn zijn extra plekken nodig om de grote toestroom van asielzoekers het hoofd te kunnen bieden. Asielzoekers zullen er een paar dagen of hooguit een paar weken verblijven.

''Voor een langer verblijf is deze noodvoorziening niet geschikt, humanitair gezien'', schrijft het gemeentebestuur van Den Bosch, waar Rosmalen onder valt.

Lees meer over:
Tip de redactie